Sağlık

Bu 10 besin şahin gibi gözler için gereklidir! Görme gücünü artıran besinler

Yapılan araştırmalara göre tüketildikçe retinada birikebilen bir grup bitki pigmentinin göz sağlığını ve görüş mesafesini iyileştirmesi mümkün. Hem göz sağlığınız hem de görme yeteneğinizin gelişmesi için belirli besin gruplarına öncelik vermeniz gerekecektir. Göz sağlığına uygun, görme yeteneğini artıran meyve, sebze ve diğer besin kümelerini sizler için derledik!

GÖZ SAĞLIĞI İÇİN BESİN!

ISPANAK

Ispanak, içerdiği karotenoidler, beta-karoten ve zeaksantin gibi doğal bileşikler açısından zengin bir besin kaynağıdır. Bu bileşikler doğal antibiyotik özelliği göstererek göz sağlığını destekler. Ispanak katarakt riskini azaltmada etkilidir. Ayrıca yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan çeşitli göz hastalıklarına karşı savunma sağlar ve güneşten gelen zararlı mavi ışınları filtreleyerek doğal bir güneş gözlüğü görevi görür.

KALE

Yapılan bir araştırmada dünyanın en sağlıklı sebzesi seçilen karalahana, içeriğindeki A vitamini sayesinde göz sağlığına harika katkı sağlıyor. Sütten daha fazla kalsiyum içermesi nedeniyle tam bir kalsiyum deposudur. Ayrıca K vitamini ve çeşitli mineraller içerir.

MAYDANOZ

Maydanozun beta-karoten içeriği sayesinde yaşlılarda retina sağlığını korur. Uygun bir A vitamini kaynağı olan maydanozun göz sağlığını koruyucu etkisi vardır.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay güçlü antioksidan özelliklere sahip bir bitkidir. Göz sağlığı için değerli bir koruma sağlayan bu antioksidanlar, bağışıklık sistemini güçlendirir ve retinayı güneşin zararlı UV ışınlarına maruz kalmaktan korur. Ayrıca glokom riskini azaltır ve uzun çalışma saatlerinin neden olduğu göz yorgunluğunu hafifletir.

CEVİZ

Ceviz omega-3 yağ asitleri açısından zengindir ve beyin ve optik sinirlerin gelişimi için değerli bir kaynaktır. Ceviz göz kuruluğunu azaltmada etkilidir. Ayrıca içerdiği E vitamini retina dejenerasyonunun önlenmesine yardımcı olur.

KABAK

Kabak yüksek oranda A vitamini içeren harika bir besindir. Yeterli miktarda tüketildiğinde gece körlüğü, makula dejenerasyonu ve katarakt gibi göz hastalıklarının oluşumunu geciktirir.

SOMON

Somon, güçlü bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Yetişkinlerde makula dejenerasyonu riskini azaltır. Aynı zamanda glokom ve göz kuruluğuna karşı koruma sağlar. Haftada en az 2 kez tüketildiğinde göz sağlığına faydalıdır.

HAVUÇ

Havuç içerdiği A, C, E vitaminleri ve beta-karoten sayesinde göz sağlığını destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca 1 adet orta boy havuç günlük C vitamini ihtiyacının %7’sini karşılar. C vitamini eksikliği diş ve diş eti kanamaları, saç dökülmesi, eklem ağrıları gibi sorunlara yol açabilir. Aynı zamanda C vitamini eksikliği katarakt riskini artırabilir. Havuç ayrıca günlük E vitamini ihtiyacının neredeyse %2’sini karşılar.

ÜZÜM

Üzüm çekirdeği güçlü bir antioksidan içerir. Üzüm, makula dejenerasyonu ve diyabet gibi durumlarla ilişkili damar ve sınır hasarlarından korunmaya yardımcı olur.

KİVİ

Kivi bol miktarda E vitamini içerir ve retina dejenerasyonunu önlemeye yardımcı olur. Ayrıca gözlerdeki kan damarlarını besleyerek gözlerin canlı ve parlak olmasını sağlar.

haber-elbeyli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu