Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan emeklilik mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Sivas Kongresi’nin 104. yıl dönümünde Ahaber’in canlı yayınına katıldı.

Kurtulmuş, “Kongreler zincirinin son halkası Sivas Kongresi’dir. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan süreç, Sivas Kongresi ile sona erdi. O dönemde İstanbul büyük baskı altındaydı. Balkan Savaşları’ndan sonra, ordunun silahları dağıtılıp yenilgiye uğratılmış, küçültülüp Anadolu kıtasına nakledilmiştir.Çekilmek zorunda kalan büyük bir dünya devletinin yıkıntılarından bahsediyoruz.Atalarımızın böyle bir esareti kabul etmesi mümkün değildi.Çok ciddi bir durum. Anadolu’da bir uyanış yaşanıyor. Samsun’dan Sivas’a kadar olan süreç bir iradeyi ortaya koyuyor. Sivas Kongresi milli iradenin ta kendisiydi. “Atalarımız milli iradelerini kongrelerle ortaya koymuşlardır” dedi.

TBMM 1 EKİM’DE AÇILACAK

1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, bu yılın Türkiye Yüzyılının başlangıcı olduğunu vurguladı. “2023 yılı tarihimizde değerli bir yıl. Cumhuriyetimizin bir yüzyılı geride kaldı. İnşallah ikinci yüzyılı Türkiye Yüzyılının başı olacak. Yasama, yürütme ve yargı faaliyetleri arasında en önemli yeri Cumhuriyet’tir. Milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi. Bu süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi büyük önem taşıyor. Sorumluluklar azalıyor. Öncü rol oynama işlevine sahip olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte biz de bir Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin olmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına yakışır güçlü bir Meclis. Şu anda Meclis’te 15 siyasi parti var ve bunların temsil gücü çok yüksek. 6 siyasi partinin Meclis’te grupları var. Bunun büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Önümüzde temel sorunlar var, bunları çözeceğimize inanıyorum.TBMM İçtüzüğü’nün düzenlenmesi gerekiyor.İktidar ve muhalefet milletvekilleri her zaman Meclis’teki çalışma düzeninden şikâyetçi oluyor. Meclis 37 saat kesintisiz çalıştı. Meclis’te insani bir çalışma. Bir ortamın yaratılması gerekiyor. Türkiye 12 Eylül Anayasasından kurtulmalı. Hiçbir partinin veya grubun anayasası olamaz. Mesajını “Herkes sürece katkı sağlamalı” diye paylaştı.

EMEKLİLİK ÖDEMELERİNDE YAPILACAK DÜZENLEME…

Emekli maaşlarını da değerlendiren Numan Kurtulmuş, şunları söyledi: Hükümetin böyle bir karar alması, ilgili bakanlığın bu tür hazırlıkları yapması, bu konunun parti grupları aracılığıyla Meclis’e gelmesi ve Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi, ardından da Meclis’e sunulması. TBMM Genel Kurulu. Bir çeşit süreç olacak. Bunun değerli bir toplumsal sorun olduğunu düşünüyorum. Ancak bugün Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sıkıntılar, özellikle de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe konusunda yaşadığı sıkıntılar dikkate alındığında, doğru zamanlamayla güzel bir şekilde sonuçlanacağına inanıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu